Kaj je Ljubezen

Kaj je ta močna in skrivnostna sila, ki nas vse združuje?

Vabljeni na cikel predavanj o LJUBEZNI

V ciklu predavanj KAJ JE LJUBEZEN bomo spoznavali kaj pomeni ljubezen v svojem bistvu. Pogledali bomo kako ljubezen opredeljujejo tradicije in vere in kako jo vidi in doživlja sodobni človek in širša družba. Celoten cikel predavanj je preplet individualnih in družbenih (pluralnih) pogledov na ljubezen, ki se še posebej nazorno slikajo v obliki zgodb. Zato vsako srečanje sestoji iz predavanja in zgodbe, kateri sledi skupna in individualna refleksija.

Cikel predavanj je pot, odkrivanje, spoznavanje temelja človeka in njegovega bivanja – Ljubezni.

Program ljubezni

Kaj je ljubezen (7.9.)
Ljubezen do bližnjega (5.10.)
Ljubezen do partnerja (9.11.)
Ljubezen v družini (7.12.)
Ljubezen do sebe (4.1.)
Ljubezen in erotika (1.2.)
Ljubezen in duhovnost (1.3.)
Ljubezen do narave (5.4.)
Ljubezen v potrošniški družbi (3.5.)
Kako živeti ljubezen (7.6.)

Zakaj ljubezen

Namen predavanj je spodbuditi razmišljanje in življenje v ljubezni. Cilj predavanj je ponuditi odgovore in dobre prakse na temeljno vprašanje Kako živeti ljubezen, kajti le v ljubezni in z ljubeznijo človek polno živi in oblikuje trajne, zaupanja vredne medsebojne odnose.

“Če ravnam samo po svoje in ti po svoje sva v nevarnosti, da izgubiva drug drugega in sebe. Nisem na tem svetu, da bi živel po tvojih pričakovanjih; sem pa na tem svetu, da te potrdim kot enkratno človeško bitje. In da ti potrdiš mene. Samo v odnosu drug do drugega sva v polni meri midva sama; jaz oddvojen od tebe razpade. Ne najdem te po naključju. Najdem te z dejavnim življenjem, ko presegam sebe. Namesto, da nedejavno prepuščam, da se mi stvari zgodijo, lahko načrtno posredujem, da jih sam povzročim. Res, začeti moram pri sebi; vendar ne smem končati pri sebi: resnica se začne z dvema” – Walter Tubbs.

Za koga

Predavanja o ljubezni so namenjena vsem raziskovalcem in vedoželjnim Ljubezni. Vabljeni v našo družbo posamezniki, pari, družine in prijatelji.

Informacije za prijavo

Kdaj vsako prvo sredo v mesecu
Kje Preška cesta 33, Medvode / Hiša otrok Motoessori, 3. nadstropje
Cena Prostovoljni prispevki
Registracija Izpolnite prijavni obrazec

Seminar vodita Anja Čala in Kaja Kosec

Anja Čala in Kaja Kosec sta raziskovalki Ljubezni. Ljubezen ju je navdiha in pognala v raziskovanje že v času študija teologije, ki Ljubezen postavlja v osrednji koncept filozofije, človekovega delovanja. Tako dobro poznata evolucijo Ljubezni in tudi njeno mistično razsežnost. Danes skozi projekt Kaj je Ljubezen, promovorita to skrivnostno silo Ljubezen in svoja znanja, spoznanja ter izkušnje predajata naprej vsem žejnim in lačnim Ljubezni.