ZVEN DIALOGA

 

Se vam pogosto zgodi, da niste razumljeni in da vaše besede letijo v prazno? Se vam dogaja, da preslišite pomembne informacije ali sporočila, ki vam jih predaja sogovornik? Se sprašujete, kaj je pravzaprav sploh želel od vas naročnik / stranka / zaposleni / družinski član? Ste soočeni z očitki: “Sploh ne poslušaš”, “Nisi pri stvari”, “Že 14 dni ti govorim”, … ?

Vse prevečkrat uporabljamo veliko besed z malo učinka ali pa mislimo, da smo vse in veliko povedali, sogovornik pa pravi, da ni prejel informacij. Kaj gre narobe? Zakaj (se) ne slišimo in zakaj nismo slišani?

Ne slišimo, ker ne poslušamo in ker ne prepoznavamo raznolikosti, ki jo nosi zvok in beseda. Razumeti moramo, da beseda je zvok, zato je vibracija in energija, ki jo poleg ušes zazna celo telo in zvoku primerno se tudi odzove. Praksa nam govori, da uspešen govornik je človek, ki zna vešče uporabljati besedo in zna hkrati odlično poslušati; saj če ne slišimo sogovornika, se mu naša beseda ne more približati.

BODITE SLIŠANI. NAUČITE SE SLIŠATI. Zvok je vibracija, ki prežarči vsako snov v prostoru, še posebej pa človeka. Pogosto se zvoka ne zavedamo, saj smo v sodobnem hitrem tempu vsakodnevno izpostavljeni tisočerim zvočnim dražljajem. Oči, nos in usta lahko zapremo, ko imamo dovolj, medtem ko so to izjemno zmožnost ušesa izoblikovala sama. “Ušesa nimajo vek” – kar pomeni, da so vedno na preži in nikoli niso povsem zaprta. Četudi ušesa pokrijemo, slišimo zvok. Zato so se ušesa naučila, da preslišijo moteče vibracije, kar nam omogoča lažje delovanje v svetu nasičenem z zvoki. Vendar pa ravno zaradi tega “pokritega” delovanja naša zmožnost slišanja ni celostna. Kar je glavni razlog, zakaj ne slišimo in nismo slišani. Zato učimo (se) slišati z odprtimi ušesi in predstavljamo pogoje za optimalen sluh.

Program izkustvene delavnice je usmerjen v vaje in interakitvno participacijo, z namenom, da udeleženci na lastni koži prepoznavajo zvok, telo, sebe in sogovorika ter zven besede, njene energije in učinkovitosti.

Usposabljanje odgovori na vprašanja:

 • Kako slišati sogovornika in njegova sporočila
 • Kako slišati sebe in besedo, ki jo izrekamo
 • Kako biti slišan in razumljen
 • Kako zvok in beseda sodelujeta in se dopolnjujeta
 • Kako delujemo in vplivamo, ko so naša ušesa “zamašena”
 • Kako skozi trening sluha izboljšati besedo
 • Kako slišati in biti slišan v okolju polnem hrupa in dražljajev

PROGRAM

Termin
9.00 – 9.45 Vibracija zvoka. Prebujanje sluha
9.45 – 10.30 Poslušamo se -me. Kako zveni -m
10.30 – 10.45 Odmor
10.45 – 11.30 Živa beseda. Poslušam, da sem slišan
11.30 – 12.15 Energija besede. Kako zveni moja beseda in odzivi nanjo
PRIJAVA

ZAKAJ ZVEN DIALOGA

 • Izboljšuje komunikacijo in medosebne odnose
 • Doprinaša k uspešni realizaciji dela in poklica
 • Znati slišati spodbuja k sodelovanju in s tem skupnemu razvoju
 • Biti slišan prinaša notranje zadovoljstvo
 • Osebnostna rast
 • Dobre prakse in celostno razumevanje vzajemnosti zvoka in besede

ZA KOGA

Delavnica je uporabna vsem, ki vodite, poslujete, prodajate in ste v medčloveških odnosih. Delavnica je postavljena v poslovni kontekst, zato je koristna podjetnikom, obrtnikom, vodjem in kolektivom, vsem zaposlenim.

PRIDOBITEV

 • Bolje slišati
 • Boljše izražanje besede
 • Orodja za prepoznavanje zvoka
 • Samo-slišanost in s tem večje razumevanje sebe, komunikacije in odnosov
 • Dobre prakse

INFORMACIJE ZA PRIJAVO

Datum
Ura
Lokacija
Cena

– Obvezno predhodnje plačilo
– Število oseb je omejeno, od 6 do največ 20
– V ceno je vključeno: strokovna predavanja, interaktivne vaje, praktični primeri in razlage, avtorsko gradivo, prigrizki in napitki, certifikat o udeležbi
– Zadnji rok za odjavo je 2 dni pred seminarjem. V kolikor se ne odjavite pravočasno, zaračunamo strošek 20% kotizacije

PRIJAVA

DELAVNICO VODITA KAJA KOSEC IN MAJA ANŽUR KAJZER

Maja Anžur Kajzer je univ. dipl. muzikologinja in pedagoginja, ki raziskuje vpliv zvoka na človeka in njegovo nezavedno aktivnost v sodobnem življenjskem tempu. Poučuje v glasbeni šoli, deluje kot zborovodja, kot publicistka objavlja članke o glasbi in njeni vpetosti v slovenski ter mednarodni prostor, posebej pa jo veseli petje, ki predstavlja pomemben del njenega ustvarjanja. Vodi delavnice za otroke in odrasle, na katerih »odpira ušesa« in uči zavestnega poslušanja.

Kaja Kosec je dvakratna magistrica teologije in verskih študij in je specializirana za področje poslovne etike. Vodi zavod Za dialog, kjer izobražuje v voditeljstvu, dialogu, krepostnem vedenju in zdravih medsebojnih odnosih. Zadnja leta se posveča raziskovanju besede in njene uporabe v medosebni komunikaciji. Z Majo sta združili znanja in zasnovali inovativen koncept učenja poslušanja in medsebojne komunikacije.