O NAS

Za dialog je start-up projekt usposabljanja posameznikov, vodstev in kadrov v značaju in medsebojnosti, ter krepostnem voditeljstvu in poslovnem dialogu. Prepoznavamo, da je v družbi malo kreposti, trdnih pokončnih značajev in da je malo odnosov, iskrenosti in medsebojne povezanosti. Ta problem se še posebej odraža v poslovnem svetu, kjer za ceno slabe komunikacije, neodločnosti, skorumpiranosti in nedovršene identitete propadajo podjetja kot posamezniki in njihove družine. Zato smo snovali produkte in smernice, ki vodijo v rešitev problema, v poslovni uspeh, značaj s hrbtenico, dovršeno komunikacijo in zdrave povezovalne medsebojne odnose.

Z našimi programi prebujamo zavedanje in vest človeka, da posameznik spreminja svet in je odločilni gibalec v družbi in podjetju. Brez dodelanega karakterja podjetje ne uspeva, kot tudi ne uspeva posameznik in njegova družina. Da pa bi človek cvetel v svojih talentih in pridobljenih izkušnjah, potrebuje oporo, strokovno asistenco. Ključ do uspeha je v usposabljanju, osebnem in strokovnem zorenju. Naši izobraževalni programi so ravno to; odgovor in rešitev problema – kako opremiti človeka za optimalno delovanje znotraj in izven delovnega/poslovnega okolja.

Projekt Za dialog je usmerjen v posameznike, kadre in vodstvo, ki stremijo k osebni odličnosti, kakovosti in uspešnosti. Za dialog nagovarja vse zainteresirane za zorenje, osebnostni in strokovni razvoj ter željne dialoških in krepostnih znanj. Programi Za dialog so namenjeni tako posameznikom kot kadrom javnih in zasebnih organizacij.

kaja kosec

Za dialog je iniciativa Kaje Kosec, ki se zadnjih 10 let posveča vprašanju in aktivni praksi kreposti, značaja in dialoga. Kaja verjame, da je le ozaveščen in krepostno opremljen človek primer dobre prakse in je model vreden posnemanja.

Kaja Kosec v Za dialog vodi izobraževalne programe, katerih vsebine so njeno avtorsko in strokovno delo, sad večletnih izkušenj. Model vsebine izobraževanj je personalističen (cilj in smisel je oseba) in aretološki (veda o krepostih).

Kajin osebni moto je: “Smisel življenja je dobro življenje, biti dobra oseba. Dobro življenje je delovanje v smeri odličnosti, tako osebne kot poslovne. Odličnost pa ni prirojeni talent, ampak celosten značaj; toplo srce, kritičen um, umirjena duša in zdravo telo. Zmernost, preudarnost in pogumnost so odličnost, osebni in poslovni uspeh, ter pot dobrega življenja”. Z drugimi besedami: “Več prakse v krepostih, bolj trden značaj”. Zavezanost odličnosti pa je tudi Kajina osebna pot, vsakodnevni izziv in življenjska praksa. Kaja stoji za idejo, da je krepostnost ključ do uspeha, tako osebnega kot poslovnega. Zaveda se, da je na poti veliko preprek in izzivov, zato izobraževalnim programom pristopa praktično, kritično in interaktivno.

Celotno shemo start-up iniciative povezuje skozi dialog, saj meni, da se človek poleg dejanj uresničuje skozi besedo, za katero mora biti ravno tako usposobljen. Slogan Spoznamo se v dialogu ponazarja bistveno človeku, neprestano srečevanje z drugimi in s seboj. Kaja meni, da je človek dovršen in uspešen šele v odnosu z drugimi, kjer uresničuje svoj značaj, talente in usvojena strokovna znanja. Da pa bi z drugimi uspeval, se mora naučiti konstruktivno komunicirati in ustrezno vesti.

NAŠA EKIPA

Za dialog se razvija in krepi s strokovnjaki različnih področij, saj verjamemo, da več glav, več ve in da le skupaj povezani rastemo in trajnostno uspevamo.

KAJA KOSEC

Kaja je dvakratna magistrica teologije in verskih študij. Na preddoktorskem programu je začela z raziskovanjem človekovega značaja in s tem krepostnega voditeljstva in dialoga, kar danes uspešno nadaljuje v okviru programov Za dialog. Akademska znanja je nabirala na priznani Katoliški univerzi Leuven, v kraljevini Belgiji. Specializirala se je za področje poslovne in krščanske etike.

Po študiju je stopila na samostojno podjetniško pot in začela vpeljevati pridobljena znanja v prakso. Za dialog programi so sinteza 10 letnega raziskovanja, aplikacij v praksi, evalvacij in izvajanja predavanj/seminarjev/delavnic. Vsi programi so plod lastnega strokovnega znanja in poslovnih izkušenj ter odgovarjajo na izzive sodobnega časa. Programi so interaktivni in uporabni v zasebni in poslovni praksi. Polega praktičnega dela so programi dopolnjeni z avtorskim didaktičnim gradivom.

Poleg iniciative Za dialog Kaja aktivno sodeluje še v drugih projektih in organizacijah;

  • Vodi Erasmus+ projekt Mladi za podjetništvo in poslovno etiko, kjer mlade usposablja v voditeljstvu, krepostih in etičnem poslovnem delovanju. Projekt izvaja pod okriljem Združenja krščanskih poslovnežev Slovenije.
  • Je soustanoviteljica iniciative Zdrav pri delu.
  • Mentorira v Skupnosti slovenskih podjetnic.
  • Je aktivna članica nadzornega odbora Združenja univerzitetnih izobraženk Slovenije.

Save

JANEZ LOGAR

Janez ima za sabo 20 let izkušenj upravljanja velikega podjetja in vodenja kadra v velikosti od 10-150 ljudi. Pred leti je menedžersko kariero preusmeril v družinske odnose in postal magister zakonskih in družinskih študij. Danes kot terapevt v zavodu Toplina poudarja nujnost poznavanja in umerjanja čustev, ki pa niso vir konfliktov le v družinskih odnosih, ampak tudi močno pogojujejo delovanje podjetja. Zato apelira vodstva podjetij, da se obrnejo v svoj notranji svet in od tam vodijo podjetje, ki nosi rezultate uspeha, dobička in kadrovske rasti.

Skupaj izvajamo program Vodenje podjetja na drugačen način.

MAJA ANŽUR KAJZER

Maja je univ. dipl. muzikologinja in pedagoginja, ki raziskuje vpliv zvoka na človeka in njegovo nezavedno aktivnost v sodobnem življenjskem tempu.

Poučuje v glasbeni šoli, deluje kot zborovodja, kot publicistka objavlja članke o glasbi in njeni vpetosti v slovenski ter mednarodni prostor, posebej pa jo veseli petje, ki predstavlja pomemben del njenega ustvarjanja. Vodi delavnice za otroke in odrasle, na katerih »odpira ušesa« in uči zavestnega poslušanja. Njen priljubljen rek je: »Ušesa nimajo vek, zato naj bodo ves čas široko odprta.«

Skupaj izvajamo program Zven dialoga.